Menu

Anne-Marie Hamming (1972)

Als therapeut, supervisor en trainer voer ik sinds 2005 tot heden met veel plezier mijn Praktijk Volledig Leven. Momenteel ben ik tevens eigenaar van Centrum Volledig Leven en geef ik inspiratie en workshops vanuit de Volledig Leven Academie.

Als kind wist ik al dat ik of met mensen wilde gaan werken of een creatief beroep zou kiezen. Tot grote vreugde heb ik deze twee met elkaar weten te combineren in mijn onderneming. Daarin hebben bewustwording en spiritualiteit een belangrijke plek.

Zelf ervaren en van binnenuit beseffen waar het in therapie, coaching en training over gaat vind ik essentieel. Daarin ga ik mijn eigen weg en word ik geïnspireerd door verschillende westerse en niet-westerse tradities. Door regelmatig retraites te volgen en mijn eigen aandachtige aanwezigheid te verdiepen door meditatie, spel, dans, scholing en zelf ‘volledig te leven’ is het mogelijk om levende kennis door te geven. Daarnaast ben ik regulier geschoold waardoor mijn kennis en werkwijze gedegen zijn en ik zicht heb op ziektebeelden.

Ik vind het fantastisch om vanuit mijn professionele kennis en persoonlijke ervaring mensen te begeleiden en op te leiden op hun weg naar heelheid en bewustwording. Elke keer voel ik me dankbaar dat ik getuige mag zijn en zie dat iemand steeds dichter bij zijn/haar authentieke zelf komt.

Mijn begeleidingsstijl

Aandacht, betrokkenheid, humor, speelsheid en directheid horen bij mijn stijl van begeleiden. Middels inzichtgevend gesprek en met non-verbale methoden (o.a. improvisatie, expressie, systemisch werk, aandachtsoefeningen, focussen en rollenspel), kies ik die werkwijze die het beste past bij de cliënt en de hulpvraag.

Belangrijk vind ik dat de cliënt zélf de herstellende vermogens (her)ontdekt en dus ook zélf de antwoorden opdiept en (weer) in contact komt met eigen mogelijkheden. Ik bied daarin begeleiding, een helder inzicht en nieuwe ervaringen, echter de cliënt doet het werk zelf.

Mijn opleidingen

Ik ben opgeleid tot dramatherapeut en volgde daarna de 4 jarige opleiding tot transformatietherapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in de uit Amerika overgewaaide dramatherapiemethode: Developmental Transformations (DvT) en mag mijzelf gediplomeerd DvT therapeut noemen. Als therapeut ben ik  geregistreerd bij de FVB, NVPA en RBCZ. Daarnaast volgde ik de opleiding tot supervisor, als supervisor ben ik geregistreerd bij de LVSC.

Ik heb verschillende bijscholingen gevolgd o.a. over diagnostiek & creatieve therapie, traumabegeleiding en scholing over psychopathologie. Ik ben opgeleid als systemisch werker door J. Davidse. Doorlopend volg ik ter verdieping intervisie en scholing.

Een greep uit mijn werkervaringen

Ik heb ervaring als dramatherapeute in een klinische psychotherapeutische setting met volwassenen. Ook heb ik geruime tijd op een jeugdafdeling binnen GGZ gewerkt. Daar gaf ik kinderen en jongeren dramatherapie en begeleide ouders in hun ouderschap.

Vanaf 2005 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk. Samen met Josienna Davidse (psycholoog en transformatietherapeut) gaf ik een periode trainingen en workshops vanuit Innig Leven, centrum voor bezield leven en werken. Verder gaf ik regelmatig  supervisie en intervisie op de Hogescholen Windesheim en de HAN.

Momenteel werk ik regelmatig freelance als dramatherapeut bij verslavingskliniek RoderSana.

Sinds een aantal jaren leer ik ook zelfstandige coaches, therapeuten en trainers om een bloeiende praktijk te bouwen vanuit bezieling.

Momenteel werk ik samen met vrijgevestigde psychiaters en psychotherapeuten in de tweedelijn.

Ik hou van de diversiteit in mijn werk en voel mij rijk omdat ik met zoveel variatie in werkmethoden kan werken. Essentieel daarin is de liefde die ik voel voor de wereld, de mensen en de natuur.

Ik ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen.

Hierdoor wordt de therapie vergoed door verschillende ziektekostenverzekeraars.
Als je aanvullend verzekerd bent dan is voor al mijn behandelingen (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk, afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar je bent aangesloten. Klik hier voor meer informatie.

Kijk voor mijn kwalificaties bij: Kwalificaties

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mij vrijblijvend bereiken op info@praktijkvolledigleven.nl of ga naar contact.

Ga naar contact